Smartlog v3 » Kavalergangen » Den forargede kendis
Opret egen blog | Næste blog »

Kavalergangen

om identitet, køn og seksualitet

Den forargede kendis

11. Jan 2010 13:43, Eini

Anne-Grethe Bjarup Riis har skrevet en klumme i ekstrabladet . Jeg læste den og trak lidt på smilebåndet over indholdets genkendelighed. Der er heldigvis taget meterskridt i kriminaliseringsdebatten i Danmark, siden den for alvor blæste op for cirka tre år siden, men al den nye offentlige information er tilsyneladende gået hen over hovedet på Riis.


På den ene side kan man blive træt af, at det er nødvendigt at gentage sig selv igen og igen. På den anden side kan man værdsætte det praktiske aspekt af denne monotone fremfærd.

Man kan nemlig udforme 1-3 standard-modeller over kriminaliseringsklummerne.

Dette er type 1 - Den forargede kendis:

- Man digter en masse historier om, hvad de stakkels gadeludere oplever. Historierne er saftige og detaljerige, men bygger ikke på andet end ens egen forargede (seksuelle?) fantasi.

- Man opremser "modargumenterne" og inkluderer kun dem, der er nemme at skyde ned. Selvom der meget sjældent (for ikke at sige aldrig) fremføres argumenter som "verdens ældste erhverv" og "flere voldtægter" imod et sexkøbsforbud fra modfløjen, er det sikker inventar i en kriminaliseringsklumme af type 1. Man undgår at kaste sig ud i at argumentere imod, at sexkøbsforbud forværrer forholdene for sexarbejdere, eller at rettigheder frem for fratagelse af rettigheder plejer at være en god strategi, hvis man vil hjælpe folk.

- Man husker at plante stikpiller rundt omkring i klummen om, hvor ulækre mænd, der køber sex er, og hvordan de burde styre pikken og bare onanere i stedet for.

* Riis udvider denne foragt for afviger-mennesker til at omfatte folk med handicap ved den catchy konstatering: ”ingen arme, ingen kage”.

- Man skriver hvilket årstal, vi er i, og undrer sig med følelse over, at verden i netop lige dette årstal ikke er fuldstændig sådan, som man selv mener, den skal være.

Kommentarer

 1. Camilla
  11. Jan 2010 19:41
  1

  Åh, ja. Den feministiske og socialistiske Riis, der har ondt af alt og alle, og dybfølt sympati og solidaritet med alt, hvad der kan kravle og gå (utvivlsomt især folk, hun overhovedet ikke kender), har følgende kommentar til handicappedes ønske om et sexliv: "Ingen arme, ingen kage."

  Der er noget i mig, der bliver meget Dolph-agtigt, når jeg læser sådan en som Bjarup-RIis' udtalelser :D. (Men sjovt er det tydeligvis hende, der har nazi-holdningerne).

  "Man skriver hvilket årstal, vi er i, og undrer sig med følelse over, at verden i netop lige dette årstal ikke er fuldstændig sådan, som man selv mener, den skal være. "

  LOL, love it!

  Hvis nu de mennesker kunne læse, ville de vide, at tesen om, at civilisation bevæger sig i en lige linje opad mod det bedre/højere, forlængst er kasseret.


 2. TheHumanStain
  11. Jan 2010 19:55
  2

  Som debattør er Bjarup-Riis et spøjst fænomen. Jeg har også set hende på DR2 nogle gange, og hun var lige så uartiklueret og usaglig som her. Grundlæggende er hun bare en vred dansker som så mange andre. De skal naturligvis også have lov at give deres mening til kende, men det er specielt at give dem klummer i aviser, taletid i Smagsdommerne og den slags. Det sker kun, fordi hun er kendt i forvejen - hun er, som det fremgår, tidligere medvirkende i Vild med dans :)

  Jeg kan godt følge Camillas association til Dolph. Selv kom jeg til at tænke på en figur i et af Søs Egelinds og Kirsten Lehfeldts shows: "Råbekunstneren" - en bitter kvinder, der bare står og råber sin galde ud, men som selv hævder det er kunst - og bliver taget alvorligt af tv.

 3. Camilla
  11. Jan 2010 22:42
  3

  THS, du har så meget ret!! Hun ER Råbe-kunstneren. Hahaha :D.

Skriv et brev til mig

Eini Carina Grønvold
Eini Carina Grønvold

Arkiv


Tags

Arkiv