Smartlog v3 » Kavalergangen » Et forbud gavner
Opret egen blog | Næste blog »

Kavalergangen

om identitet, køn og seksualitet

Et forbud gavner

28. Aug 2009 16:23, Eini

Et forbud mod prostitution vil være til gavn for flere ting.

Først og fremmest vil det gavne det kriminelle miljø, der profiterer på, at de prostituerede som konsekvens af en kriminalisering ikke har mulighed for at arbejde, leje lokaler og hyre hjælp inden for lovens rammer.

 Det vil gavne politikerne, der kan score billige værdipolitiske point ved at profilere sig i en moralsk sag på bekostning af en marginaliseret gruppe med ringe mulighed for at protestere.

Det vil gavne den kultur-moralske elite, der ikke følelsesmæssigt kan bære, at der findes mennesker, der lever på andre måder end hvordan de dikterer 'det gode liv'.

Det vil gavne de mange forfattere og filmskabere, der fortsat kan tjene kassen i penge og moralsk valuta ved at masseproducere historien om det ultimative kvindelige offer – den ufrivillige luder – baseret på intet andet end andre forfatteres og filmskaberes skildring af samme.

Det er muligvis også til gavn for befolkningens demokratiske dovenskab, når man ikke behøver bruge energi på at sætte sig ind i forskning og politiske dilemmaer, men kan nøjes med at tage stilling ud fra fordomme.

 

  

Men det vil ikke gavne de prostituerede. Det er der intet – hverken undersøgelser eller saglige vurderinger – der tyder på. Tværtimod er det netop de prostituerede, der betaler prisen for de ovenståendes økonomiske, politiske eller moralske profit ved et forbud.

Det er på tide, vi holder op med at dømme ud fra vores egen egoistiske vinding.

Det er på tide, vi lytter til de prostituerede og respekterer dem på deres præmisser frem for at tage den bekvemme vej og presse vores værdier ned over hovedet på dem.

At ville hjælpe andre mennesker på betingelse af, at de kun træffer de valg, man selv ønsker, de skal træffe, er ikke at hjælpe. Det er i bedste fald en måde at støde en befolkningsgruppe fra sig på og i værste fald social blackmailing.

Gør sexarbejde til et fuldt legalt erhverv, giv rettigheder til sexarbejderne, stop den politiske hetz og hjælp dem, som beder om hjælp på den måde, de ønsker at blive hjulpet.

Hvis I altså virkelig er interesserede i at hjælpe?

 

  

Kommentarer

 1. Nicki
  1. Sep 2009 18:48
  1

  De prostituerede er ikke en fastlåst gruppe. Folk kan hoppe ind og ud af denne gruppe (dårlige jokes frabedes). Ved at gøre prostitution ulovligt, holder folk selvfølgelig op med at erhverve sig ved prostitution! Gør de ikke? Nej? Jamen...

  Hvad ville konsekvensen af et samfund uden prostitution være? Mere netdating? Mere desperation at spore i mænds øjne når klokken nærmer sig lukketid lørdag aften i byen? Mere hustruvold? Flere voldtægter? Jeg ved det ikke, men et eller andet må mændene, der benytter sig af sexarbejdernes ydelser, finde på. Deres sexlyst forsvinder nok ikke bare fordi lovgivningen bestemmer, at den skal.

 2. Camilla-Dorthea
  1. Sep 2009 23:08
  2

  Jeg har kun 3 ting at sige: fed vinkling! Godt skrevet! Enig!

 3. Kirsten
  2. Sep 2009 21:18
  3

  Godt at der findes ildsjæle.
  Hørte forleden på P1 (måske i Orientering) fra Oslo, hvordan det er gået der efter deres forbud. Det var en tidligere prostitueret, som fortalte. Der er efter et kortvarigt fald i antallet af prostituerede nu igen lige så mange, blot er de gået under jorden, og forholdene for dem er blevet meget dårligere. Det er jo helt som, man kunne forvente.

 4. Camilla
  4. Sep 2009 11:10
  4

  Udenfor emnet: Måske vil det interessere dig at add'e denne til din blogroll: www.dengulenegl.dk

  Gå i hvert fald ikke glip af dette indlæg: http://dengulenegl.dk/blog/?p=924

 5. Peter Hansen
  9. Sep 2009 12:38
  5

  Du har nogle rigtig gode pointer. Benytter Du muligheden for at sende sådan et indlæg til til aviserne.


  "Det er muligvis også til gavn for befolkningens demokratiske dovenskab, når man ikke behøver bruge energi på at sætte sig ind i forskning og politiske dilemmaer, men kan nøjes med at tage stilling ud fra fordomme."
  godt og skarpt verbalt håndkantslag der vil noget.

 6. Christian Madsen
  19. Sep 2009 13:14
  6

  Jeg tror Helle Thorning Schmidt har læst med her ;)

  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/338961:Danmark--Socialdemokraterne-vil-forbyde-koeb-af-sex?all=1

  Hendes argumentation for at forbyde sexkøb, følger godt i tråd med de "fordele" du beskriver.

 7. Bent Christensen
  6. Oct 2009 22:30
  7

  Hvor har du ret Eini Carina, desværre tror jeg heller ikke dagsordenen er at hjælpe nogen.

  Kærlig hilsen
  Bent

 8. Michael Goodyear
  28. Dec 2009 20:04
  8

  Du siger det godt. Vi kan ikke lovgive moral.

 9. Christian Aaen
  29. Jan 2010 14:01
  9

  Jeg forstår ikke det danske folketings hykleri.

  Prostituerede skal betale skat og svare moms. De skal aflægge regnskab som selvstændigt erhvervsdrivende, hvis de fører deres erhverv på denne måde.

  Det er der ikke noget underligt, har man et arbejde, skal man betale indkomstskat, det er lige for alle.

  Men hvor pædagogen kan melde sig ind i en fagforening og være medlem af en A-kasse, giver arbejdet som prostitueret ikke de samme rettigheder. Hvorfor ikke?

  Arbejder man ud fra sit eget hjem som fysioterapeut, dagplejemor, dekoratør eller andet er man omfattet af loven om arbejdsskader og dermed arbejdsskadeerstatning. Det er man ikke som prostitueret. Hvorfor ikke?

  Arbejder man i bygge- og anlæg, på kontor, som gartner, som programmør eller andet kan man få arbejdstilsynet ud og foretage en arbejdspladsvurdering (herunder stillingtagen til fysisk og psykisk arbejdsmiljø). Det kan man ikke hvis man arbejder på bordel. Hvorfor ikke?

  Har man i øjeblikket nogen politikere i folketinget, som opfører sig hyklerisk og decideret tåbeligt kan man stemme nogen nye ind. Men det sker ikke. Hvorfor ikke?

Skriv et brev til mig

Eini Carina Grønvold
Eini Carina Grønvold

Arkiv


Tags

Arkiv