Smartlog v3 » Kavalergangen » SlutWalk Copenhagen
Opret egen blog | Næste blog »

Kavalergangen

om identitet, køn og seksualitet

SlutWalk Copenhagen

1. Jun 2011 15:05, Eini

“women should avoid dressing like sluts in order not to be victimized”

Denne udtalelse af en politibetjent i Toronto har fået folk over hele verden til at klæde sig af og gå på gaden for at tilbageerobre ordet SLUT og fratage det dets magt. SlutWalks er på kort tid blevet en international bevægelse, og nu kommer den også til Danmark. Vi går med lørdag d. 4. juni kl. 14 fra Rådhuspadsen i København.

 

 

 

Hvis en kvinde udtrykker sin seksualitet på en måde, samfundet ikke billiger, bliver hun kaldt en 'slut', en 'tøjte' eller en 'billig luder'. Det er en måde, hvorpå kvindens råderum og ret til at udtrykke sin seksualitet begrænses og kontrolleres. I værste tilfælde bruges dette luderstempel til at retfærdiggøre voldtægt.


SlutWalk Copenhagen går på gaden for at gøre op med luderstemplet og følgerne af det!


Det er IKKE okay at udøve verbal eller fysisk vold mod kvinder, fordi de f.eks. går "utækkeligt" klædt eller har mange sexpartnere.


En voldtægt er ALDRIG offerets egen skyld. Et nej er et nej, og en kort kjole er ikke et ja. Der er ikke noget, der hedder ”hun lagde selv op til det”.


SlutWalk er et ønske om forandring! Vi vil ændre måden, vi bruger sproget på, måden vi ser kønnene på og måden vi behandler hinanden på.


Vi ønsker, at de yngre generationer af kvinder, mænd og transer skal vide, at de bestemmer over deres egne kroppe og at ingen har ret til at udsætte dem for verbal eller fysisk vold på baggrund af deres seksuelle valg.


Først og fremmest vil SlutWalk mobilisere og nå de mennesker, der ønsker denne forandring, så kampen for den kan fortsætte længere og større end bare d. 4. juni.


Vi er alle nogle billige ludere, vi er alle sammen SLUTS, og vi klæder os, som vi vil! Det kan være UDFORDRENDE, AFSLØRENDE, SKANDALØST, TARVELIGT, UPASSENDE, UTÆKKELIGT, SJOFELT og SMAGLØST, og det kan være noget helt andet. Hvem ved overhovedet, hvordan en SLUT ser ud?

Kvinder, mænd, transer, queers og queens går på gaden for at erobre skældsordene og fjerne deres magt! Gå med!


Vi starter på Rådhuspladsen, laver postyr i området omkring strøget og rykker derpå ned til Københavns Havn ved Langebro, hvor vi passende forventer at møde Copenhagen Distortion og give dem anledning til at tage del i oprøret.

 

Se mere på facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=211154132241000

 

Kommentarer

 1. zoe
  3. Jun 2011 11:26
  1

  Superfedt initiativ...regn med mig! <3

 2. Klaus
  7. Jun 2011 08:58
  2

  Fedt. Den slags skal vi have mere af. Altså af "opstanden", og ikke af de tåbelige kommentarer betjenten kom med.

  Det kan aldrig nogensinde være selvforskyldt at man bliver gjort til et offer, medmindre at man først og fremmest forsøger at gøre andre til ofre.
  Forsmået tankegang nogle mennesker render rundt med :( Trist.

Skriv et brev til mig

Eini Carina Grønvold
Eini Carina Grønvold

Arkiv


Tags

Arkiv